zarejestrowałam się na doradcasmaku , tam to dopiero jest gonitwa za nagrodami, tam przepisów chyba nikt nie sprawdza jestem zszokowana co tam się dzieje
To prawda, tam robią co chcą. A na usuniecie plagiatów czeka się długo. Pewnie dlatego, ze nie mają moderatorów tak jak tutaj.
Ja na usunięcie plagiatów czekałam mniej niż dobę. Jedna z osób przekopiowała praktycznie wszystkie moje przepisy, które zamieściłam na innej stronie. Poprosiłam, by je usunęła, bo inaczej zgłoszę sprawę administratorowi. Czekałam tydzień. przepisy nadal były więc poprosiłam administratora strony o usunięcie przepisów Następnego dnia przepisy zostały usunięte
zarejestrowałam się na doradcasmaku , tam to dopiero jest gonitwa za nagrodami, tam przepisów chyba nikt nie sprawdza jestem zszokowana co tam się dzieje
To prawda, tam robią co chcą. A na usuniecie plagiatów czeka się długo. Pewnie dlatego, ze nie mają moderatorów tak jak tutaj.
zarejestrowałam się na doradcasmaku , tam to dopiero jest gonitwa za nagrodami, tam przepisów chyba nikt nie sprawdza jestem zszokowana co tam się dzieje
widząc takie przepisy mam nadzieje ze jednak ktos pojdzie po rozum do głowy i zmieni regulamin bo zenujace jest ze za taki przepis ktos dostaje 15pkt i ja za swoje takze masakra. zastanawiam sie tylko kto to przpuscil i jak sie to ma do zasad wstawianych przepisow ktore mialy byc oryginalne, wartosciowe, i cos wnoszace.. bo nie bardzo wiem co ten wnosi?
https://gotujmy.pl/chleb-na-grilu--,przepisy,73514.html
chyba ze to jakis zart!
przepis jest z października 2010, wtedy obowiązywały inne zasady.
widząc takie przepisy mam nadzieje ze jednak ktos pojdzie po rozum do głowy i zmieni regulamin bo zenujace jest ze za taki przepis ktos dostaje 15pkt i ja za swoje takze masakra. zastanawiam sie tylko kto to przpuscil i jak sie to ma do zasad wstawianych przepisow ktore mialy byc oryginalne, wartosciowe, i cos wnoszace.. bo nie bardzo wiem co ten wnosi?
https://gotujmy.pl/chleb-na-grilu--,przepisy,73514.html
chyba ze to jakis zart!
BOŻE KOCHANY-kiedy znowu tutaj bedzie tak jak dawniej?
Bardzo dużo "starych" gotujmowiczów wycofało się w cień kiedy zaczęła sie ta rywalizacja o nagrody-wirtuale. Jeden durny przepis goni nastepny durny przepis.
Przypuszczam że tak jak ja wola poczekac aż wszystko wróci do należytego porządku.
Dawniej to było COŚ: nagroda za przepis tygodnia czy miesiąca i decydowali o tym uzytkownicy oceniając te przepisy (zdażały sie osoby które zakładały fikcyjne konta żeby ponabijac punktów-oczywiście dla siebie).
Ale poczekamy cierpliwie i zobaczymy co z tego wszystkiego się "wykluje"
zmieniono 1 raz (ostatnio 12 sty 2012 19:06 przez zuzi)
Ważny jest opis niż zdjęcie bo dania się robi według opisu a nie zdjęcia Ważne jest co z tego przepisu wyjdzie , żeby było smaczne itd .
Za krótko gotujesz i za mało wiesz jeszcze......ale dla przykładu :musisz PIERWSZY RAZ upiec i udekorować tort, dostajesz 2 przepisy: jeden BEZ zdjęcia , drugi ZE ZDJĘCIAMI
i to jeszcze pokazane jest w poszczególnych fazach wykonywania go , jak robić. I KTÓRY WYBIERASZ Myślę, że odpowiedź jest ewidentna tylko jedna. I nie opowiadaj bzdur, że opis jest ważniejszy od zdjęcia. Jedno i drugie jest ważne!
Ważny jest opis niż zdjęcie bo dania się robi według opisu a nie zdjęcia Ważne jest co z tego przepisu wyjdzie , żeby było smaczne itd .
Człowiek w pierwszej kolejności "je" oczami. Kiedy jest zdjęcie do przepisu, po pierwsze może sobie wyobrazić co z tego przepisu wyjdzie, po drugie, wie, że w ogóle coś z tego przepisu wyjdzie. A z tego co zdążyłam zauważyć opisy do przepisów bez fotek są zazwyczaj bardzo kiepskie, a ich autorzy najczęściej nie potrafią odpowiedzieć na proste pytania. A wiesz dlaczego? Bo biorą pierwszy lepszy przepis, przepisują go własnymi słowami robiąc przy tym karygodne błędy i pisząc kompletne głupoty. I w większości nikt z tych przepisów nie korzysta, bo boi się stracić czasu i pieniędzy poświęconych na produkty. W takim razie pytanie: po co wstawiane są niewypróbowane przepisy przez niekucharzy? Dla punktów kolego. A z Twoich wypowiedzi wynika, że Ty też za nimi gonisz bez opamiętania...
Zgadzam się w 100%.Ja sama zwracam najpierw uwagę na przepisy ze zdięciami.Bardzo trafiony pomysł aby wstawiać zdięcia krok po kroku z wykonywania potrawy ,ponieważ chcąc wykorzystać czyjś przepis w domu wiem jak dana potrawa ma wyglądać i czy czegoś nie schrzaniłam.
A tak w ogóle jeśli ktoś wstawia 30 przepisów dziennie typu "maślanka brzoskwiniowa",kompocik truskawkowy" i "sosik musztardowy" to raczej nie chodzi tu o uznanie a o punkty.I to niestety jest bardzo smutne,bo wydawało mi się, że jesteśmy tu po to aby się dzielić z innymi swoimi pomysłami,doświadczeniem i po to żeby się czegoś nauczyć i zdobywać nowe doświadczenia kulinarne.
a to hurtowe wstawianie do niczego nie służących przepisów to zwykłe zaśmiecanie strony.
Mam dość !!!!!!!!
Obserwuj wątekOdp: Mam dość !!!!!!!!
zuzi
Odp: Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
misia5
Ja na usunięcie plagiatów czekałam mniej niż dobę. Jedna z osób przekopiowała praktycznie wszystkie moje przepisy, które zamieściłam na innej stronie. Poprosiłam, by je usunęła, bo inaczej zgłoszę sprawę administratorowi. Czekałam tydzień. przepisy nadal były więc poprosiłam administratora strony o usunięcie przepisów Następnego dnia przepisy zostały usunięte
Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
zewa
To prawda, tam robią co chcą. A na usuniecie plagiatów czeka się długo. Pewnie dlatego, ze nie mają moderatorów tak jak tutaj.
Odp: Mam dość !!!!!!!!
agabi22
Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
agabi22
przepis jest z października 2010, wtedy obowiązywały inne zasady.
Odp: Mam dość !!!!!!!!
bernika
https://gotujmy.pl/chleb-na-grilu--,przepisy,73514.html
chyba ze to jakis zart!
Odp: Mam dość !!!!!!!!
zuzi
Bardzo dużo "starych" gotujmowiczów wycofało się w cień kiedy zaczęła sie ta rywalizacja o nagrody-wirtuale. Jeden durny przepis goni nastepny durny przepis.
Przypuszczam że tak jak ja wola poczekac aż wszystko wróci do należytego porządku.
Dawniej to było COŚ: nagroda za przepis tygodnia czy miesiąca i decydowali o tym uzytkownicy oceniając te przepisy (zdażały sie osoby które zakładały fikcyjne konta żeby ponabijac punktów-oczywiście dla siebie).
Ale poczekamy cierpliwie i zobaczymy co z tego wszystkiego się "wykluje"
Odp: Mam dość !!!!!!!!
darmiona
Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
bajtek
Za krótko gotujesz i za mało wiesz jeszcze......ale dla przykładu :musisz PIERWSZY RAZ upiec i udekorować tort, dostajesz 2 przepisy: jeden BEZ zdjęcia , drugi ZE ZDJĘCIAMI
i to jeszcze pokazane jest w poszczególnych fazach wykonywania go , jak robić. I KTÓRY WYBIERASZ Myślę, że odpowiedź jest ewidentna tylko jedna. I nie opowiadaj bzdur, że opis jest ważniejszy od zdjęcia. Jedno i drugie jest ważne!
Odp: Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
kasiunia.1981
Zgadzam się w 100%.Ja sama zwracam najpierw uwagę na przepisy ze zdięciami.Bardzo trafiony pomysł aby wstawiać zdięcia krok po kroku z wykonywania potrawy ,ponieważ chcąc wykorzystać czyjś przepis w domu wiem jak dana potrawa ma wyglądać i czy czegoś nie schrzaniłam.
A tak w ogóle jeśli ktoś wstawia 30 przepisów dziennie typu "maślanka brzoskwiniowa",kompocik truskawkowy" i "sosik musztardowy" to raczej nie chodzi tu o uznanie a o punkty.I to niestety jest bardzo smutne,bo wydawało mi się, że jesteśmy tu po to aby się dzielić z innymi swoimi pomysłami,doświadczeniem i po to żeby się czegoś nauczyć i zdobywać nowe doświadczenia kulinarne.
a to hurtowe wstawianie do niczego nie służących przepisów to zwykłe zaśmiecanie strony.