Mam pytanie. Czy tylko mnie denerwują przepisy, w których składniki są wpisywane nie dość, że ciurkiem, to często nawet bez znaków przestankowych? Rozumiem, że można się pogubić przy wstawianiu pierwszych przepisów będąc nowym użytkownikiem i zrobić taki błąd, ale przy np. siedemdziesiątym
Teraz, kiedy już burza na temat mojej wypowiedzi minęła chcę napisać małe wyjaśnienie. Nigdy w żadnym poście nie zadałam pytania dotyczącego punktacji w tym serwisie. Nie dla punktów się tu zarejestrowałam a dla przepisów. Jeśli chodzi o zdjęcia na stronie głównej to po prostu wyraziłam tylko swoją opinię na ten temat-dodałam kilka takich zdjęć i się tam nie pojawiły na owej stronie. Chyba każdy ma do tego prawo?
Buniu, ja tylko wstawiłam się za Elką Przecież jej o żadne punkty w wypowiedzi nie chodziło, a jej wypowiedź została złośliwie skomentowana przez jedną z użytkowniczek, stałą bywalczynię i autorkę wielu wspaniałych przepisów. Nie prześwietlam profili innych osób, ale mam wrażenie że Elka1986 jest wiarygodną użytkowniczką dodającą sprawdzone przepisy. Trochę więcej zrozumienia. Rozumiem doskonale dlaczego na tej stronce jest taka atmosfera i rozumiem rozgoryczenie wielu osób, ale czy to czasami nie zachodzi zbyt daleko?
A co to ma do rzeczy czy jestem stałą bywalczynią czy nie ? Ciągłe pytanie o zdjęcia na stronie głównej nasunęły mi to pytanie, wiec tak napisałam. A czy napisałam to złośliwie ? Odpowiedź brzmi nie. I w 100 % popieram to co napisała Bunia.
Buniu, ja tylko wstawiłam się za Elką Przecież jej o żadne punkty w wypowiedzi nie chodziło, a jej wypowiedź została złośliwie skomentowana przez jedną z użytkowniczek, stałą bywalczynię i autorkę wielu wspaniałych przepisów. Nie prześwietlam profili innych osób, ale mam wrażenie że Elka1986 jest wiarygodną użytkowniczką dodającą sprawdzone przepisy. Trochę więcej zrozumienia. Rozumiem doskonale dlaczego na tej stronce jest taka atmosfera i rozumiem rozgoryczenie wielu osób, ale czy to czasami nie zachodzi zbyt daleko?
Piszecie żeby wstawiać przepisy ze zdjęciem nawet choćby z tel. Jednak Teraz kiedy padł mi aparat widzę że takie przepisy ze zdj robionym tel jest dyskryminowane i ponieważ jest nie najlepszej jakości nie jest wyświetlane nawet na stronie głównej. Wiec... Pozdrawiam.
nie zgadzam się ja robię zdjęcia telefonem i widuję moje przepisy na owej stronie
zmieniono 1 raz (ostatnio 17 sty 2012 21:17 przez Konczi)
A może ktoś myśli, że za zdjęcie na stronie głównej też są punkty
I po co zaraz te złośliwości? Nic takiego z wypowiedzi Elki1986 nie wynikało. Jako osoba ze "świeżym" stażem być może lepiej czuje się na starcie widząc, że jej przepisy trafiają na stronę główną. Czy nie może zadawać pytań o sprawy które mogą być dla doświadczonych użytkowników nie warte uwagi lub oczywiste? Zewsząd nagonki na plagiatorów i nabijaczy punktów (doskonale rozumiem dlaczego, i macie rację po stokroć!), ale często mam wrażenie że nowi użytkownicy na stronie z góry mają przechlapane w opinii niektórych starych wyjadaczy. No, ja już na pewno mam
Masz dużo racji - ale nie dziw się proszę jak dużo osób reaguje nerwowo na te wieczne pytania o punkty . Jak ktoś ledwo pojawi sie na stronie a już zaczyna się martwić o to ile za co może punktów zdobyć to ,, starzy ,, reagują nerwowo. Zobacz co się dzieje . Jestem na stronie prawie 3 lata , prawie 39000 punktów , rangę Złotego Eksperta i wstawione 1883 przepisy ( wszystkie ze zdjęciami ) . A ilu z nowych ma więcej niż ja , lub ma rangi Srebrnego Eksperta za masówkę bez zdjęć . I za te punkty biorą nagrody . Pomyśl jak ja się czuję ?
Więc nie dziw się proszę .
Wiele nowych osób widzę zaaklimatyzowało się fantastycznie . Wstawiają super przepisy .Mają ciekawe zdjęcia . ale nie widać by wstawiali byle więcej .
Wszystko więc zależy od tego jak się ,, nowy " zaprezentuje i na jaką opinię sam sobie zapracuje .
I po co zaraz te złośliwości? Nic takiego z wypowiedzi Elki1986 nie wynikało. Jako osoba ze "świeżym" stażem być może lepiej czuje się na starcie widząc, że jej przepisy trafiają na stronę główną. Czy nie może zadawać pytań o sprawy które mogą być dla doświadczonych użytkowników nie warte uwagi lub oczywiste? Zewsząd nagonki na plagiatorów i nabijaczy punktów (doskonale rozumiem dlaczego, i macie rację po stokroć!), ale często mam wrażenie że nowi użytkownicy na stronie z góry mają przechlapane w opinii niektórych starych wyjadaczy. No, ja już na pewno mam
Zapewne to właśnie te 5 przepisów były ze zdjęciami robionymi tel. A jeśli chodzi o wypowiedź misia5 to z reguły siedzę i odświeżam stronę dopóki mój przepis się nie ukaże lub dopóki nie zobaczę że został zatwierdzony, więc raczej widzę czy był na stronie głównej. Zgodzę się jednak z Bunią że strona główna jest wizytówką i nie powinny się tam znaleźć złej jakości zdjęcia, ale niestety nie każdy kupując tel przy jego wyborze kieruję się parametrami aparatu, więc nie każdy ma możliwość zrobić dobre zdjęcia do przepisu.
a czemu az tak bardzo zależy ci na tym by każdy twoj przepis byl na glownej? tego nie rozumien zupelnie... nigdy nawet nie przyszlo mi do glowy by zapytac czemu moj nie jest na glownej, przecież innym tez trzeba dac szanse .. nie mozna tylko jednej osoby faworyzowac..
Wszystkie przepisy ze zdjęciami trafiają na główną z niewielkimi wyjątkami. Jeżeli kto wstawi w grudniu przed świętami przepis na mazurka nawet ze zdjęciem, to on raczej na sg się nie pojawi. Tak samo w wakacje na sg nie pojawią się zdjęcia z choinką w tle. pzdr. Tit
Mam dość !!!!!!!!
Obserwuj wątekOdp: Mam dość !!!!!!!!
edytaha
Odp: Mam dość !!!!!!!!
Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
zewa
A co to ma do rzeczy czy jestem stałą bywalczynią czy nie ? Ciągłe pytanie o zdjęcia na stronie głównej nasunęły mi to pytanie, wiec tak napisałam. A czy napisałam to złośliwie ? Odpowiedź brzmi nie. I w 100 % popieram to co napisała Bunia.
Kathlyn
Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
Konczi
nie zgadzam się ja robię zdjęcia telefonem i widuję moje przepisy na owej stronie
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
Babciagramolka
Masz dużo racji - ale nie dziw się proszę jak dużo osób reaguje nerwowo na te wieczne pytania o punkty . Jak ktoś ledwo pojawi sie na stronie a już zaczyna się martwić o to ile za co może punktów zdobyć to ,, starzy ,, reagują nerwowo. Zobacz co się dzieje . Jestem na stronie prawie 3 lata , prawie 39000 punktów , rangę Złotego Eksperta i wstawione 1883 przepisy ( wszystkie ze zdjęciami ) . A ilu z nowych ma więcej niż ja , lub ma rangi Srebrnego Eksperta za masówkę bez zdjęć . I za te punkty biorą nagrody . Pomyśl jak ja się czuję ?
Więc nie dziw się proszę .
Wiele nowych osób widzę zaaklimatyzowało się fantastycznie . Wstawiają super przepisy .Mają ciekawe zdjęcia . ale nie widać by wstawiali byle więcej .
Wszystko więc zależy od tego jak się ,, nowy " zaprezentuje i na jaką opinię sam sobie zapracuje .
Odp: Odp: Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
Kathlyn
cherry
oczywiście żartuję - punktów za trafienie na główną nie ma, chyba ze jest to Danie Dnia - wtedy już tak
Odp: Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!
zewa