W trosce o miłą atmosferę na stronie

Obserwuj wątek

Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
  • Artykuły: 0
Też uważam ze to dobry pomysl, pilnowac trzeba ..
Ja daje przepisy na kilku stronach ale zawsze pod tym samym nickiem i zdjęcia są z moim logo w prawym dolnym rogu.. Uznalam ze uzywanie w kulinariach kilku nickow moze być klopotliwe i mozna czasem oberwac ..
Zawsze staram sie być ok .. Pozdrowienia dla Buni

Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

Marika_1961
Witam..
Uwazam ze to jest dobre rozwiazanie,mi tez usunieto jeden przepis ktory spisalam z mojej ksiazki kucharskiej,nie mialam pojecia ze on jest gdzies juz wpisany.
Mysle ze jeszcze nie raz moze sie zdarzyc cos takiego wtedy mozna sprawe wyjasnic.Popieram to w calosci .Milego dnia zycze

W trosce o miłą atmosferę na stronie

Babciagramolka
Kochani !
Mam prośbę - propozycję - nie wiem czy Wam się spodoba .
Ostatnio pojawia się masa zgłoszeń plagiatów .Podoba mi się to , że tak wiele osób angażuje się w pilnowanie porządku na stronie którą wybraliśmy ,Tak sobie tylko pomyślałam , czy czasem z rozpędu nie zrobimy komuś krzywdy ? Można sobie wyobrazić jak poczuje się osoba która pojawi się nowa na stronie , wstawi przepis i bum... ktoś zgłosi plagiat publicznie .Ja ( lub ktoś inny ) sprawdzę i zablokuję .Potem ten ktoś mi napisze , ze tamten nick też jest jego - był gdzieć pod inna nazwą i przepis jest jego .Upss... zdaża się .Przepis przywrócić łatwo ale poczucie krzywdy pozostanie .
Proszę o zrozumienhie- wiecie , że jestem zdecydowanie negatywnie nastawiona do kopiarzy - ale boję się by nie skrzywdzić kogos bez powodu.
Zaproponowałam takie rozwiązanie:
-zgaszacie plagiaty do mnie na PW ( cały czas )
-ja sprawdzam zgłoszenie
-piszę do osoby której zgłoszenie dotyczy i czekam tydzień na odpowiedź
-weryfikuję jak trzeba odpowiedź
-blokuję lub nie przepis
-informuję osobę która zgłosiła plagiat o tym czemu przepis zostaje ( przy plagiatach usuniętych już bym nie pisała bo nie dam rady )

Nie wiem czy to zaakceptujecie i jak Wam się to spodoba.Moim zfdaniem poprawiło by to wizerunek strony i trochę uspokoiło atmosferę nerwowości .

I , żeby wszystko było jasne- kopiarzom i plagiatorom stanowczo mówię nie
ale uważam , że warto pomyśleć też o tym by było nam tu wszystkim miło i by nikogo nie skrzywdzić .
Co Wy na to

Odpowiedz na/ edytuj W trosce o miłą atmosferę na stronie