W trosce o miłą atmosferę na stronie

Obserwuj wątek

Odp: Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
Amen

Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

Babciagramolka
A ja tak przy okazji tej osobie która napisała do Misi na Pw i innym nie zorientowanym wyjaśniam:
-po to żeby mieć na stronie grono przyjaznych osób które ocenią nasz przepis trzeba na tej stronie trochę pobyć i zapracować sobie na to by ktoś nas polubił
- wstawiać trzeba przepisy własne , ciekawe, dobrze i logicznie opisane - takie , które zainteresują innych - nie wystarczy wstawić przepisu np na kanapkę z serem ( w dodatku bez zdjęcia ) by wygrać konkurs - choć jesli jest to konkurs o temacie Kanapki to moze się akurat udać
-wygrywanie w konkursach kulinarnych to ciężka praca - trzeba ugotowac danie na temat, odpowiednio to wyeksponować - zrobić ładne zdjęcie - spisać przepis - a po za tym trzeba maniacko brać udział w konkursach nie licząc na to , że w każdym się wygra bo wygrywa ten kto zaciekawił i Jury i użytkowników - i nie zawsze to my jesteśmy najlepsi - to się nazywa RYWALIZACJA .
-po to by być rozpoznawalnym trzeba przepisy wstawiać odpowiednio długo - czyli tak jak wszędzie trzeba po prostu wyrobić sobie markę
- nie wolno się obrażać na zwróconą uwagę bo to świadczy o tym , że nasz przepis z jakiegoś powodu zwrócił czyjąś uwagę
- oceny przy przepisach sa po to by oceniać - jeśli ktoś uważa , że jakiś mój przepis zasługuje tylko na 2 lub 3 to nie jest to jeszcze powód bym i ja jego przepis tak oceniła bo może jest lepszy niż ja i ma przepisy na same 5 - warto pomyśleć nad tym czemu dostało się 3 a nie 5 ?
-to , ze na stronie jest ogłoszony konkurs pada niektórym na rozsądek - tak maniacko chcą wygrać , że wstawiają wszystko jak leci ( nawet kopiując cudza pracę ) i walkę o wygraną zaczynają od wstawienia 1 ,,rywalom "

Wiele osób nie startuje w konkursach bojąc się właśnie takich zachowań .Ja lubię konkursy - mobilizują mnie - masę moich potraw powstało na konkurs i tak się domownikom spodobały , że zostały na stałe .Tak jak jest teraz z konkursem ,,Koszernym " - czytam na temat kuchni żydowskiej, zwyczajów kulinarnych żydów na całym świecie , produktów które używają - dowiaduję się ciekawych rzeczy , wprowadzam nowinki do swojej kuchni - próbuję - uda się potrawa to ją zgłoszę na konkurs- nie uda - trudno , moja strata ( i tak robią inni z tego co widzę ) .

Kochani - w necie tak jak i w życiu realnym- na lubienie, szacunek i opinię trzeba zasłużyć i tyle - nikogo do lubienia innej osoby zmusić nie można .A pisanie takich tekstów jak ten cytowany przez Misię na pewno autorowi przyjaznych osób na stronie nie przysporzy.

Henia
  • Henia

• Przepisy: 281
  • Artykuły: 1
misia53 napisał(a):

No to Pyzo gratuluję! Jeszcze masz ją pocałować w zad a może to koń bądż kobyła

Ja z kolei dostałam też bardzo humorystyczny tekst, oto on:
Temat: konkurs
To wlasnie sa wasze konkursy, oceniacie tylko siebie, a majac znajomych na forum to nie jest ciezko blagac kogos o punkty.......dlatego wygrywacie nieuczciwie, i o tym nikt nie pisze, ale czas zeby kazdy sie dowiedzial otym. Ja nic nie trace, a ty duzo....jestescie wszyscy oszusci, chytrzy na glupi kubek, baj...

A czy mogłabyś przytoczyć autora tego "odkrywczego" tekstu?

Odp: Odp: Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

Henia
  • Henia

• Przepisy: 281
Pyza napisał(a):

no i oczywiście jeszcze muszę się pochwalić, że dostałam od error_05 jedyneczkę! od takiego "miszcza" to chyba zaszczyt, jak myślicie?

Tylko jedną?! Co za nietakt! No cóż, błąd to błąd! A styl wiadomości uparcie mi się z kimś kojarzy Może kursy dla użytkowników prowadzi?!

junette
  • junette

• Przepisy: 54
Jeśli chodzi o error to ja najbardziej uśmiałam się z obwarzanków Ale już nie dodawałam komentarza bo i mi by się jedynka dostała a już o ocenie jego przepisów nie wspomnę, na pewno są przepisane i przerobione tylko jak ktoś nie ma pojęcia o tym co piszę to mu bzdury wychodzą Potrzebni czasem i tacy by się troszkę pośmiać

Odp: Odp: Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
Pyza napisał(a):

misia53 napisał(a):

To wlasnie sa wasze konkursy, oceniacie tylko siebie, a majac znajomych na forum to nie jest ciezko blagac kogos o punkty.......dlatego wygrywacie nieuczciwie, i o tym nikt nie pisze, ale czas zeby kazdy sie dowiedzial otym. Ja nic nie trace, a ty duzo....jestescie wszyscy oszusci, chytrzy na glupi kubek, baj...

Misia, z tym całowaniem to pomału! Na pieszczoty to trzeba zasłużyć!

A liścik do Ciebie bardzo mi się podoba! Ciekawa jestem co to za "żmijka" ...

Ja też się nad tym zastanawiam! Mam kilka typów, ale mogę być zaskoczona. Chyba, że Misia nie puści pary z ust.

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
misia53 napisał(a):

Misia, z tym całowaniem to pomału! Na pieszczoty to trzeba zasłużyć!

A liścik do Ciebie bardzo mi się podoba! Ciekawa jestem co to za "żmijka" ...

teresa.rembiesa
misia53 napisał(a):

To Ci się Misiu dostało,ale wiesz co poproś tę osobę o adres i wyślij jej kubek za głupotę.

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
Nieźle ... A ja przyznam sie szczerze ze wogole nie wiedzialam ze tu są jakies nagrody dopóki nie dostałam emaila z prośbą o podanie adresu )
A w konkursach nie lubie brać udziału... zawsze znajdzie sie ktos kto sie uczepi..
miłego wieczorka życzę

misia53
  • misia53

• Przepisy: 345

Odpowiedz na/ edytuj W trosce o miłą atmosferę na stronie