Sposób przygotowania:
Francuska tarta z pieczarkami i szpinakiem
Pieczarki myję a następnie drobno kroję. Cebulę obieramy i kroję w kostkę.
Szpinak myję i drobno siekam. Czosnek przeciskam przez praskę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, przekładam cebulę i czosnek.
Smażę na rumiano. Dodaję pieczarki i szpinak, doprawiam solą i pieprzem. Smażę na rumiano.
Farsz odstawiam na bok aż przestygnie.
Ciasto francuskie smaruję ketchupem, posypuję serem tartym a następnie przekładam farsz.
Na wierzch posypuję jeszcze serem. Piekę ok 35 min w 180 stopniach.
Podaję z ulubionymi dodatkami i sosami.
Szpinak myję i drobno siekam. Czosnek przeciskam przez praskę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, przekładam cebulę i czosnek.
Smażę na rumiano. Dodaję pieczarki i szpinak, doprawiam solą i pieprzem. Smażę na rumiano.
Farsz odstawiam na bok aż przestygnie.
Ciasto francuskie smaruję ketchupem, posypuję serem tartym a następnie przekładam farsz.
Na wierzch posypuję jeszcze serem. Piekę ok 35 min w 180 stopniach.
Podaję z ulubionymi dodatkami i sosami.