Sposób przygotowania:
Francuskie kąski
Jeżeli Wasze ciasto francuskie jest zamrożone, to mam złą wiadomość :) musimy poczekać, aż się rozmrozi. W tym celu trzymamy je w pokojowej temperaturze ok 2-3 godzin. Gdy ciasto jest gotowe (rozmrożone) czyli bardzo miękkie i plastyczne, wycinamy kółka szklanką lub kwadraty nożem. Na wyciętych kawałkach kładziemy - szynkę (mogą być dwie warstwy szynki), przysmażone lub ugrillowane pieczarki, obsypujemy startym żółtym serem i pokrojonym szczypiorkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. W osobnej miseczce mieszamy śmietanę z jajkiem i łyżką delikatnie (w niewielkiej ilości) wylewamy na każdą przekąskę. Tak przygotowane kąski wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20 minut, na temperaturę 170 - 180 stopni.
Pycha !
Pycha !
haniakson
evita0007
kasiunia.1981
Kajoza