Sposób przygotowania:
Francuskie kółeczka z czereśniami
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Czereśnie umyć, usunąć pestki i przeciąć je na połówki. Ciasto cienko rozwałkować. Szklanką wyciąć krążki a potem w połowie literatka wyciąć środki. Te małe kółeczka można posypać cukrem i potem upiec. Kółka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a na kółka krążki. Na środek każdego położyć połówki czereśni i posypać cukrem trzcinowym. Kółeczka posmarować rozbełtanym jajkiem i blachę wstawić do piekarnika. Piec około 15 minut i podawać na gorąco lub na zimno.
LauraLaura
zewa
Tak, były pyszne tym bardziej, że z domowym ciastem francuskim :)
zbysiowa
zewa
Madziu szybko jak masz gotowe ciasto francuskie, hi, hi. Tu akurat miałam domowe więc pracy trochę było. Ale efekt pycha :)