Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Francuskie paszteciki z resztek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Paszteciki są sposobem na resztki zalegające w lodówce.

Francuskie paszteciki z resztek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie paszteciki z resztek

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 papryki
  • resztki gotowanych mięs
  • 4 korniszony
  • łyżka majeranku
  • sól
  • czarny pieprz do smaku
  • 5 łyżek smażonej cebuli
  • szklanka pekińskiej kapusty

Sposób przygotowania:

Francuskie paszteciki z resztek
Cebulę, paprykę podsmażamy na maśle aż zmiękną. Resztki mięs z zupy drobno obieramy dorzucamy na patelnię. Dodajemy przyprawy oraz poszatkowaną drobno kapustę dokładnie mieszamy. Korniszony kroimy w cienkie plasterki i też mieszamy ze składnikami z patelni. Na chwilę przed nałożeniem na ciasto, dodajemy 5 łyżek smażonej cebulki, aby nie zmiękła i pozostała chrupiąca. Ciasto kroimy na niewielkie prostokąty. Na każdym układamy porcję ciasta i zwijamy w ruloniki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy ( 20 - 25 min ) aż się zarumienią.
Francuskie paszteciki z resztek
Papryki najlepiej w różnych kolorach kroimy w paski.
Francuskie paszteciki z resztek
Paprykę razem z cebulą przesmażamy na maśle.
Francuskie paszteciki z resztek
Do miękkich warzyw dodajemy mięso i korniszony.
Francuskie paszteciki z resztek
Ciasto francuskie kroimy na niewielkie prostokąty.