Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Francuskie roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

Francuskie roladki

Składniki:

Francuskie roladki

Składniki na marynatę:

Składniki pozostałe:

  • 1 kg schabu
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • 10 dag szynki w plastrach
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Francuskie roladki

I

Francuskie roladki
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy, rozbijamy. Przygotowanie marynaty do marynowania mięsa. Marynujemy mięso.

1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam.
2. Mleko wlewam do miski, dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę francuską, sól oraz paprykę słodką, Wszystkie składniki dokładnie mieszam i zanurzam w marynacie mięso. Odstawiam na dwie godziny.

II

Francuskie roladki
Układanie na mięsie szynki oraz sera.

3. Po tym czasie mięso wyjmuję z marynaty i na każdym plastrze mięsa układam po plasterku sera oraz szynki.

III

Francuskie roladki
Zwijanie mięsa w roladkie, panierowanie i smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

IV

6. Gotowe.
7. Smacznego.