Sposób przygotowania:
Pikantne rożki z pieczarkami
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Czosnek obrać, opłukać i przecisnąć przez praskę. Szpinak oczyścić, umyć i zagotować w osolonej wodzie,przelać w zimnej wodzie i dobrze odcedzić. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Szpinak pokroić na paseczki.Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć cebulę,dodać szpinak i peczarki. Krótko dusić.Piekarnik włączyć na 180stopni. Dodać czosnek, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z kozim serem. Jajka roztrzepać, doprawić gałką muszkatołową, zalać masę pieczarkowo-szpinakową. Zmieszać i lekko ściąć. Zdjąć patelnię z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić w kwadarty (rozmiar wedle życzenia). W środku każego kwadratu położyć porcję masy. Ciasto skleić i rożek i ułożyć na blasze. Piec w nagrzanym piekarniku około 15minut. 5 minut przed końcem pieczenia posmarować rożki roztrzepanym żółtkiem. Można podawać na zimno i na gorąco.