Sposób przygotowania:
Francuskie serce
Pieczarki i fileta pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię i chwilę podsmażyć. Następnie poszatkować cebulę i pokroić w kostkę pomidora.
Dodać do mięsa i pieczarek i cały czas podsmażać. Przyprawić wedle uznania. Dodać połowę startego sera żółtego i poszatkowaną natkę pietruszki. Zamieszać. Odłożyć na chwilę na bok.
Z ciasta francuskiego wyciąć 2 takiej samej wielkości serca. Na jednego nałożyć przygotowany farsz, posypać resztą startego sera, nałożyć drugą część ciasta, docisnąć po bokach w każdym miejscu, aby zlepić ciasto.
Delikatnie nakłuć w kilku miejscach widelczykiem. Roztrzepać żółtko, nałożyć pędzelkiem na wierzch ciasta.
Piec w piekarniku ok. 20-25 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać natką pietruszki i keczupem.
Dodać do mięsa i pieczarek i cały czas podsmażać. Przyprawić wedle uznania. Dodać połowę startego sera żółtego i poszatkowaną natkę pietruszki. Zamieszać. Odłożyć na chwilę na bok.
Z ciasta francuskiego wyciąć 2 takiej samej wielkości serca. Na jednego nałożyć przygotowany farsz, posypać resztą startego sera, nałożyć drugą część ciasta, docisnąć po bokach w każdym miejscu, aby zlepić ciasto.
Delikatnie nakłuć w kilku miejscach widelczykiem. Roztrzepać żółtko, nałożyć pędzelkiem na wierzch ciasta.
Piec w piekarniku ok. 20-25 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać natką pietruszki i keczupem.