Sposób przygotowania:
kurczak mocno zawijany
Przygotowujemy naleśniki. Mieszamy mąkę, mleko, jajko, łyżkę roztopionego masła, suszone zioła oraz parmezan. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy na maśle. Piersi z kurczaka posypujemy solą, pieprzem oraz papryką mielona słodką. Obsmażamy na oliwie z oliwek ( nie muszą być całkowicie usmażone w środku). Ryż gotujemy w bulionie warzywnym, gdy już będzie miękki i wchłonie cały bulion dodajemy mascarpone i parmezan.. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Na środku naleśnika układamy łyżkę ryżu oraz pieczarek, na wierzch układamy pierś z kurczaka. Zawijamy jak krokieta. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, dzielimy na paski (ok 10 cm szerokości), nacinamy w kształt lotek. Układamy na nim zawiniętą pierś i ponownie zawijamy. Naczynie w którym będziemy zapiekać wykładamy papierem. Przekładamy "zawijańca" wierzch smarujemy masłem. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni, zapiekamy ok 25 minut. Smacznego:)
darmiona
agabi22
Twoja złośliwość mnie zadziwia, pewnie nie tylko mnie. Zdjęcia poszukaj w necie:)
darmiona
agabi22
daruj sobie, nie chcesz oglądać przepisów, nie marnuj czasu i tyle.
Pyza
dża
bzyku25