Sposób przygotowania:
Francuskie zawijańce Noworoczne
Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu,radełkiem lub nożem wycinamy cienkie paski około 2-3 cm.Parówki odwijamy z folii i zawijamy w ciasto francuskie tak aby paski nachodziły na siebie. Jajko roztrzepujemy z mlekiem smarujemy pędzelkiem zawijańce obsypujemy ziarnami słonecznika,układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200*c piekarnika i pieczemy około 15 minut aż zaczną się rumienić. Sos: Majonez łączymy ze śmietaną dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu,możemy udekorować zieleniną. Przekąskę podajemy gorącą z sosem czosnkowym lub ketchupem.
monikaT83
Agatko wszystkiego dobrego w nowym roku:)
2milutka
Moniczko dziękuję i wzajemnie...Najlepszego!
monikaT83
ellanar
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki