szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Francuzy z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przekąska z ciasta francuskiego z mięsem mielonym

Francuzy z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuzy z mięsem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 łyżka oleju
  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 łyżki koncentratu pomidorowego
  • kawałek sera żółtego
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • 1 żółtko

Sposób przygotowania:

Francuzy z mięsem
Mięso mielone podsmażamy na oleju razem z drobno posiekaną cebulką. Dodajemy przyprawę. Gdy mięso nie będzie surowe dodajemy koncentrat. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty ok 8-9 cm. Na kazdy kwadrat nakładamy łyżkę sera żółtego startego na tarce i nastepnie łyżkę farszu mięsnego. Łapiemy przeciwne rogi i zlepiamy ze sobą. Smarujemy jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w 190 stopniach do zrumienienia.
Francuzy z mięsem
Ciasto kroimy na kwadraty ok 8-9 centymetrowe
Francuzy z mięsem
Na każdy kawałek ciasta nakłądamy ser żółty
Francuzy z mięsem
Na serze układamy mięso i sklejamy pakieciki
Francuzy z mięsem
Przed włożeniem do piekarnika smarujemy żółtkiem i posypujemy czarnuszką