Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

frankfuterki w cieście francuskim 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przekąska idealna ma męskie spotkanie

frankfuterki w cieście francuskim 2 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

frankfuterki w cieście francuskim 2

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 8 frankfuterek,
  • 8 kawałków marynowanej papryki w miodzie,
  • 1 jajko,
  • suszony tymianek.

Sposób przygotowania:

frankfuterki w cieście francuskim 2
Ciasto francuskie dzielimy wzdłuż na pół, następnie w szerz na 4 kawałki (powinno powstać 8 równych prostokątów). Na każdym prostokącie kładziemy kawałek papryki, na nim układamy frankfuterkę i zwijany, brzeg smarujemy rozmąconym jajkiem i zwijamy Ruloniki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia smarujemy je jajkiem i posypujemy tymiankiem. Pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż nabiorą złotego koloru
frankfuterki w cieście francuskim 2
kiełbaski w cieście układamy na blasze pokrytej pergaminem