Sposób przygotowania:
Fritatta groszkowo-pomidorowa
Warzywa obrac, umyc i osuszyc. Cebule, pomidora i papryke pokroic w kostke. Czosnek albo przecisnac przez praske albo drobno posiekac. Na patelni rozgrzac tluszcz i wrzucic cebule z papryka,posypac cukrem, sola i pieprzem, wymieszac, chwile podsmazyc, po czym dodac czosnek i groszek, podsmazac nastepne kilka minutJaja roztrzepac, wymieszac z jogurtem i dobrze doprawic. Na patelni rozgrzac tluszcz i wrzucic cebule z papryka,posypac cukrem, sola i pieprzem, wymieszac, chwile podsmazyc, po czym dodac czosnek. Na otluszczona blache, wylozyc podsmazone warzywa i zalac masa jogurtowo-jajeczna, posypac pokrojonymi pomidorami i posypac oregano. Wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiekac ok 30 minut w temp 180 stopni.
Pyza
pinecha
Sarenka
Najmocniej przepraszam za przeoczenie.
kinga
Wyglada pieknie i bardzo kuszaco:)
Sarenka
KIngo, calkiem mozliwe, ze groszek konserwowy, wkomponowalby sie smacznie w reszte, ja jednak, nie odwazylabym sie sprobowac.
msewka
aannee
A.B.