Sposób przygotowania:
Frittata jajeczna pieczona
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki (1-2mm). Cebulkę kroimy drobno a cukinię w małą kosteczkę wraz ze skórką. Mieszamy warzywa razem.
Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do warzyw i mieszamy. Przekładamy do silikonowej foremki (ja miałam keksówkę 10x25 cm).
Jajka rozbijamy, przelewamy do miseczki i dodajemy przyprawy. Roztrzepujemy jajka i polewamy nimi warzywka.
Wstawiamy foremkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopnii. Upieczoną wyjmujemy i studzimy. Kroimy jeszcze ciepłą ale nie gorącą.
Smacznego
Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do warzyw i mieszamy. Przekładamy do silikonowej foremki (ja miałam keksówkę 10x25 cm).
Jajka rozbijamy, przelewamy do miseczki i dodajemy przyprawy. Roztrzepujemy jajka i polewamy nimi warzywka.
Wstawiamy foremkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopnii. Upieczoną wyjmujemy i studzimy. Kroimy jeszcze ciepłą ale nie gorącą.
Smacznego