dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Frittata z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne śniadanie dla całej rodziny.

Frittata z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frittata z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Frittata z pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy. Obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Przesmażamy na rozgrzanym maśle. Jaja dokładnie myjemy. Wbijamy do miski. Dodajemy sól i pieprz do smaku oraz wodę i ser. Dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnie dodajemy łyżkę masła. Wlewamy masę jajeczną i smażymy, Jak jajka zaczną się ścinać to rozkładamy równomiernie przesmażone pieczarki. Jajka przewracamy na drugą stronę i dokładnie smażymy. Smacznego.
Frittata z pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki.
Frittata z pieczarkami
Pieczarki przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Frittata z pieczarkami
Jajka wbijamy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Frittata z pieczarkami
Jaja wlewamy na patelnie i rozkładamy równomiernie pieczarki.

Tagi:

sery ser