Sposób przygotowania:
Frittata z szynka, cukinią i serem feta1. Szynkę kroimy w dużą kostkę, a szczypiorek siekamy.
2. Jajka roztrzepujemy w misce z mlekiem, doprawiamy sola i pieprzem i czosnkiem, mieszamy z szynka i szczypiorkiem. Paprykę żółta i czerwona kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do jaj.
3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej. Cukinię kroimy w plastry i obsmażamy z obu stron na patelni razem z cebulą.
4. Masę jajeczną przelewamy do żaroodpornego naczynia, na wierzch układamy cukinię z cebula, umyte pomidorki i pokrojoną w kostkę fetę ( będą się topić - nie szkodzi!)
5. Naczynie umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni i pieczemy około 15 minut aż jajka się zetną.