Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Frittata z pieczarkami i pomidorem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo szybkie, proste w przygotowaniu danie

Frittata z pieczarkami i pomidorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frittata z pieczarkami i pomidorem

 

Sposób przygotowania:

Frittata z pieczarkami i pomidorem
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Przyprawić solą i pieprzem, przesmażyć do odparowania wody z pieczarek. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę, dodać do pieczarek. Odparować. Jaja rozbić, rozkłócić ze śmietaną doprawić solą i pieprzem, wylać na zawartość patelni, Na wierzch posypać startym na grubych oczkach serem. Patelnię wstawić do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na ok 20 min. Po wyjęciu z piekarnika frittatę obrócić do góry dnem na tacę. Kroić w trójkąty.
Frittata z pieczarkami i pomidorem
Na oliwie przesmażamy cebulę i pokrojone pieczarki
Frittata z pieczarkami i pomidorem
Do cebuli i pieczarek dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora
Frittata z pieczarkami i pomidorem
Wszystkie składniki przesmażamy do odparowania wody
Frittata z pieczarkami i pomidorem
Na zawartość patelni wlewamy rozkłócone ze śmietaną jaja i posypujemy startym serem żółtym