Sposób przygotowania:
Krokiety z cukinią i pieczarkami
Z podanych składników przygotować ciasto i smażyć cienkie naleśniki.
Cebulkę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę , pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, podsmażyć na oleju.
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, marchewkę na małych. Również podsmażyć na oleju. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w misce, dodać przyprawy, koperek, starty ser żółty i wymieszać. Na naleśniki nakładać farsz i zawijać krokiety. Panierować w jajku i bułce, smażyć na złoto.
Smacznego :-)
Cebulkę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę , pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, podsmażyć na oleju.
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, marchewkę na małych. Również podsmażyć na oleju. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w misce, dodać przyprawy, koperek, starty ser żółty i wymieszać. Na naleśniki nakładać farsz i zawijać krokiety. Panierować w jajku i bułce, smażyć na złoto.
Smacznego :-)