alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Krokiety z cukinią i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii. Tym razem jako nadzienie do krokietów. Polecam.

Krokiety z cukinią i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z cukinią i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z cukinią i pieczarkami
Z podanych składników przygotować ciasto i smażyć cienkie naleśniki.

Cebulkę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę , pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, podsmażyć na oleju.

Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, marchewkę na małych. Również podsmażyć na oleju. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w misce, dodać przyprawy, koperek, starty ser żółty i wymieszać. Na naleśniki nakładać farsz i zawijać krokiety. Panierować w jajku i bułce, smażyć na złoto.

Smacznego :-)
Krokiety z cukinią i pieczarkami
Cukinię podsmażyć z marchewką, cebulkę z pieczarkami
Krokiety z cukinią i pieczarkami
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce
Krokiety z cukinią i pieczarkami
Przygotowany farsz nakładać na usmażone wcześniej naleśniki
Krokiety z cukinią i pieczarkami
Smażyć krokiety z obu stron na oleju na złoto

Tagi:

krokiety danie