Sposób przygotowania:
Frittata z kiełbasą i pieczarkami
Cebulę pokroić drobno, kiełbasę pokroić w grubą kostkę. Wrzucić na patelnię (najlepiej taką, którą można wstawić do piekarnika). Przesmażyć i zdjąć na talerz.
Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone pieczarki, smażyć, aż odparują.
W międzyczasie odsączyć groszek, ser (miałam pokrojony w plastry) podzielić. 3 plastry przekroić na 4 i odłożyć, resztę pokroić w kostkę. Mleko wlać do kubka, dodać przyprawy, wymieszać, wbić jajka i dokładnie roztrzepać, odparowane pieczarki wymieszać z kiełbasą, groszkiem i pokrojonym w kostkę serem.
Zalać jajkami. Smażyć na małym ogniu ok 5 minut, następnie rozłożyć na wierzchu ser i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone pieczarki, smażyć, aż odparują.
W międzyczasie odsączyć groszek, ser (miałam pokrojony w plastry) podzielić. 3 plastry przekroić na 4 i odłożyć, resztę pokroić w kostkę. Mleko wlać do kubka, dodać przyprawy, wymieszać, wbić jajka i dokładnie roztrzepać, odparowane pieczarki wymieszać z kiełbasą, groszkiem i pokrojonym w kostkę serem.
Zalać jajkami. Smażyć na małym ogniu ok 5 minut, następnie rozłożyć na wierzchu ser i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.