kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Frykadele z mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso przepuścić 2- krotnie przez maszynkę, dodać tartą bułkę, cebulę, jajko, sól i pieprz oraz 3/4 szklanki wody i dobrze wyrobić.

Frykadele z mięsa

Składniki:

Frykadele z mięsa

 

Sposób przygotowania:

Frykadele z mięsa
Mięso przepuścić 2- krotnie przez maszynkę, do tego dodać tartą bułkę oraz cebulę, a także jajko, sól i pieprz oraz 3/4 szklanki wody i wópwczas dobrze wyrobić.

Rozgrzać mocno margarynę na patelni, kłaść łyżką dość grube placuszki i smażyć z obu stron. Podawać z ziemniakami z wody i czerwoną kapustą duszoną. Potrawę tę Duńczycy jedzą równie chętnie na zimno.