karolinaOla

karolinaOla

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Frykadelki z mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Coś innego na obiad gdy nie mamy pomysłów...

Frykadelki z mielonego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frykadelki z mielonego

 

  • łopatka zmielona ok.0,2 kg
  • ser żółty
  • ketchup 1 łyżeczka
  • boczek plaster lub jakaś mielonka
  • ogórek kiszony pół
  • sól, pieprz
  • bułka tarta ok 3łyżki
  • folia spożywcza

Sposób przygotowania:

Frykadelki z mielonego
Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Na desce rozkładamy folię, na nią wykładamy mielone. Formujemy placek o grubości 5 mm. Na środku mięsa rozsmarowujemy ketchup (może być musztarda). Na to kładziemy starty ser żółty, następnie wędlinkę i pokrojonego w ćwiartkę ogórka. Całość przy użyciu folii zwijamy tak, by nie był żadnej szpary. zdejmujemy folię i obtaczamy roladke w bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron. Następnie zalewamy do połowy bulionem i dusimy jakieś 10 min.
Frykadelki z mielonego
mieso smarujemy ketchupem i posypujemy serem
Frykadelki z mielonego
kładziemy wędlinkę(boczek) i ogórek kiszny
Frykadelki z mielonego
calosc zawijamy mocno sciskajac konce folia
Frykadelki z mielonego
po zdjeciu folii spozywczej obtaczamy w bulce tartej

Tagi:

sery tarta ser