Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Frykadelki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Inna odmiana popularnych kotletów mielonych.

Frykadelki z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frykadelki z pieczarkami

 

  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajko
  • 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
  • 6-8 pieczarek marynowanych z ziołami
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Frykadelki z pieczarkami
Do zmielonego mięsa wieprzowego dodać pokrojoną w dużą kostkę cebulę. Dodać również jajko, sól, pieprz i przyprawę do mięsa mielonego. Bardzo dokładnie wszystko wymieszać i podzielić na 6-8 części. Każdą część lekko spłaszczyć, na środku umieścić po 1 pieczarce. Uformować lekko podłużne frykadelki. Na patelni rozgrzać olej, kłaść na niego kotleciki. Smażyć na rumiano z obu stron.
Frykadelki z pieczarkami
Mięso mielone z pokrojoną cebulą jajkiem i przyprawami.
Frykadelki z pieczarkami
Spłaszczona mięsna masa z marynowaną pieczarką.
Frykadelki z pieczarkami
Lekko podłużne frykadelki uformowane wokół pieczarki.
Frykadelki z pieczarkami
Frykadelki smażone na rozgrzanym na patelni oleju.