Sposób przygotowania:
Fuga 2
Dzień wcześniej warto przygotować budyń z 2 opakowań wg. wskazówek z opakowania. Dnia kolejnego pieczemy dwa placki kruche (prostokątne): Mąkę i cukier wysypujemy na stolnicę formując kopczyk, na górze robimy dołek i wbijamy jajka, mleko oraz pokrojone w kostki schłodzone masło. Wszystko razem siekamy nożem lub specjalnym siekaczem, tak aby składniki się połączyły, na koniec szybko zgniatamy na jednolitą masę, zawijamy w woreczek i wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Schłodzone ciasto dzielimy na 2 równe części i pieczemy dwa prostokąty, które przed wypiekiem warto nakłuć widelcem aby równo wyrosło. Czas pieczenia 20 minut w 200 stopniach. Jak kruche płaty ostygną, jeden z nich smarujemy obficie konfiturą wiśniową. Następnie miksujemy budyń z miękkim masłem i wykładamy na wiśnie. Całość przykrywamy drugim plackiem i posypujemy cukrem pudrem. Najlepiej kroić po upływie ok 10 godzin jak ciasto kruche trochę zmięknie. Smacznego