Sposób przygotowania:
fusill z mięsem, papryką i pieczarkami
Makaron ugotować wg.przepisu podanego na opakowaniu, odcedzić i osączyć. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. na patelni rozgrzać olej, dodac cebulę i czosnke, podsmażyc i dodać mięso mielone, smażyć, aż zmieni kolor, wtedy dodać pieczarki, papryke i osączony z zalewy groszek. Dokładnie wymieszać, dodać wszystkie przypway i smażyć mieszając aż warzywa zmiękną a mięso straci różowy kolor. Dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego i makaron. Dokładni ewymieszać. Przed podaniem posypać serem.