szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

fusill z mięsem, papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

fusilli z pieczarkami i papryka

fusill z mięsem, papryką i pieczarkami

Składniki:

fusill z mięsem, papryką i pieczarkami

 

  • 0,5 kg makaronu fusilli
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 400 gram pieczarek
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowe
  • j 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • 1/4 łyżeczki papryki chilli w proszku
  • 2 łyżki startego żóltego sera
  • 2 łyzki przecieru pomidorowego

 

 

Sposób przygotowania:

fusill z mięsem, papryką i pieczarkami
Makaron ugotować wg.przepisu podanego na opakowaniu, odcedzić i osączyć. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. na patelni rozgrzać olej, dodac cebulę i czosnke, podsmażyc i dodać mięso mielone, smażyć, aż zmieni kolor, wtedy dodać pieczarki, papryke i osączony z zalewy groszek. Dokładnie wymieszać, dodać wszystkie przypway i smażyć mieszając aż warzywa zmiękną a mięso straci różowy kolor. Dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego i makaron. Dokładni ewymieszać. Przed podaniem posypać serem.