aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Galantyna na golonkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Galantyna na golonkach..........

Galantyna na golonkach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galantyna na golonkach

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Galantyna na golonkach
Do garnka wkładamy umyte golonki oraz nogi świńskie. Mięso zalewamy zimną wodą, tak by nam wszystko zakryła. Dodajemy przyprawy i po ok. godzinie gotowania dodajemy obraną włoszczyznę. Gotujemy całość ok. 2 godzin na wolnym ogniu.Podczas gotowania nóg świńskich wywar po schłodzeniu sam nam stężeje i już nie ma potrzeby dodania żelatyny.W miseczkach lub filiżankach układamy plasterki ugotowanych jajek, natkę pietruszki, pokrojoną w kosteczkę marchewkę Na to układamy kawałki ugotowanej golonki. Takie miseczki zalewamy wywarem i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.
Galantyna na golonkach
gotujemy mieso w garnku
Galantyna na golonkach
dodajemy do garnka wloszczyzne