Sposób przygotowania:
Galareta drobiowa
Mięso oczyścić, podzielić na porcje i zalać wodą, na tyle, aby je przykryła, około 2 - 2½ litra.
Marchew, pietruszkę i cebulę obrać, a następnie dodać do mięsa, dołożyć kostki bulionowe, przyprawić szczyptą pieprzu i gotować pod przykryciem około 1-1½ godziny.
Po ugotowaniu mięso i włoszczyznę wyjąć, a wywar przecedzić.
Odmierzyć około 1½ litra wywaru i do jeszcze ciepłego dodać żelatynę i mieszać dopóki żelatyna się rozpuści.
Mięso obrać ze skóry, z kości i pokroić na kawałki.
Konserwową marchew z groszkiem odcedzić.
Na dnie przygotowanych foremek poukładać mięso i marchewkę z groszkiem i zalać wywarem, tak aby przykrył mięso i warzywa, przemieszać i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Marchew, pietruszkę i cebulę obrać, a następnie dodać do mięsa, dołożyć kostki bulionowe, przyprawić szczyptą pieprzu i gotować pod przykryciem około 1-1½ godziny.
Po ugotowaniu mięso i włoszczyznę wyjąć, a wywar przecedzić.
Odmierzyć około 1½ litra wywaru i do jeszcze ciepłego dodać żelatynę i mieszać dopóki żelatyna się rozpuści.
Mięso obrać ze skóry, z kości i pokroić na kawałki.
Konserwową marchew z groszkiem odcedzić.
Na dnie przygotowanych foremek poukładać mięso i marchewkę z groszkiem i zalać wywarem, tak aby przykrył mięso i warzywa, przemieszać i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Jojo