Sposób przygotowania:
galareta warzywna
nogi i golonko gotujemy ok 4 godzin aż mięso zacznie odchodzić od kości.przygotowujemy miseczki,na dno wrzucamy groszek i marchew.gdy mięso będzie gotowe,obieramy je i kroimy na mniejsze kawałki,dodajemy do miseczki.wywar przecedzamy przez sito,rozrabiamy żelatyne z woda,(proporcje są podane na opakowaniu).i dolewamy ją do wywaru.gotujemy chwilę przyprawiamy wedleswojego gustu. zalewamy przygotowane wcześniej miseczki.wstawiamy do lodówki aż sterznieje.
![galareta warzywna galareta warzywna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/galareta-warzywna-75932.jpg)
![galareta warzywna galareta warzywna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/galareta-warzywna-75933.jpg)
![galareta warzywna galareta warzywna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/galareta-warzywna-75934.jpg)
bajtek
mmmariola83
hmm czemu?wszyscy tak ją nazywają! nie spotkaLam się z inną nazwą!
Tit
hmm czemu?wszyscy tak ją nazywają! nie spotkaLam się z inną nazwą![/quote]
chyba dlatego, żeby nie tłumaczyć dzieciom że to z nóg
przejs
hyhyhyh, , faktycznie , dla niektórych "galareta warzywna" jest jadalna , a "zimne nóżki" już nie :D
mmmariola83