Sposób przygotowania:
galareta warzywna
nogi i golonko gotujemy ok 4 godzin aż mięso zacznie odchodzić od kości.przygotowujemy miseczki,na dno wrzucamy groszek i marchew.gdy mięso będzie gotowe,obieramy je i kroimy na mniejsze kawałki,dodajemy do miseczki.wywar przecedzamy przez sito,rozrabiamy żelatyne z woda,(proporcje są podane na opakowaniu).i dolewamy ją do wywaru.gotujemy chwilę przyprawiamy wedleswojego gustu. zalewamy przygotowane wcześniej miseczki.wstawiamy do lodówki aż sterznieje.
bajtek
mmmariola83
hmm czemu?wszyscy tak ją nazywają! nie spotkaLam się z inną nazwą!
Tit
hmm czemu?wszyscy tak ją nazywają! nie spotkaLam się z inną nazwą![/quote]
chyba dlatego, żeby nie tłumaczyć dzieciom że to z nóg
przejs
hyhyhyh, , faktycznie , dla niektórych "galareta warzywna" jest jadalna , a "zimne nóżki" już nie :D
mmmariola83