Sposób przygotowania:
Galareta wiperzowa
golonkę dokładnie czyścimy, opłukujemy i wkładamy do dużego garnka z wrzącą woda. wody tyle aby pokrywała mięso.
dodajemy warzywa oraz wszystkie przyprawy. calość gotujemy na wolnym ogniu ok 4 godzin lub do miękkości golonki.
mięso wyjmujemy z wywaru, pozostawiamy do ostygnięcia, nastepnie rozdrabniamy. wywar klarujemy i dodajemy żelatyne. 1 łyżka na ok 1 l wywaru.
kawałki mięsa układamy w salaterkach i zalewamy.
pozostawiamy do ostygnięcia. przekładamy do lodówki na min 2 godziny.
Smacznego:)
dodajemy warzywa oraz wszystkie przyprawy. calość gotujemy na wolnym ogniu ok 4 godzin lub do miękkości golonki.
mięso wyjmujemy z wywaru, pozostawiamy do ostygnięcia, nastepnie rozdrabniamy. wywar klarujemy i dodajemy żelatyne. 1 łyżka na ok 1 l wywaru.
kawałki mięsa układamy w salaterkach i zalewamy.
pozostawiamy do ostygnięcia. przekładamy do lodówki na min 2 godziny.
Smacznego:)