monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Galaretka drobiowa 11

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeżeli robimy w kubeczkach tuż przed podaniem zanurzamy w ciepłej wodzie wtedy galaretka ładnie wychodzi.

Galaretka drobiowa 11

Składniki:

Galaretka drobiowa 11

 

  • 2-3 udka z kurczaka
  • porcja rosołowa
  • duża włoszczyzna
  • pęczek natki pietruszki
  • sól,pieprz,magii w płynie
  • żelatyna (potrzebna ilość uzależniona od ilości wywaru)

Sposób przygotowania:

Galaretka drobiowa 11
Mięso czyli udka plus porcje rosołową myjemy pod bieżącą wodą po czym wkładamy do garnka , dodajemy obrane i umyte warzywa dużo marchewki,seler, pietruszkę ,dodajemy sól ,oraz pieprz. Gotujemy na małym ogniu około półtorej godzinki ,dodajemy porę i połowę pęczka natki pietruszki ,całość gotujemy jeszcze chwilkę po czym przecedzamy nasz wywar najlepiej przez gazę i dodajemy żelatynę w ilości odpowiedniej do wywaru ,studzimy. W naczynka wkładamy kawałki marchewki ,obrane kawałki mięsa znowu marchew i zieloną pietruszkę zalewamy wywarem,odstawiamy do lodówki.