Sposób przygotowania:
Galaretka drobiowa wg ONY_za_kare
Mięso myjemy dokładnie, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. W całości wkładamy warzywa, liścia laurowego i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowane i ostudzone mięso oddzielamy od skóry i kości i kroimy w drobne kawałki. Warzywa i zioła odławiamy z rosołu. W gorącym rosole rozpuszczamy żelatynę. Jajo gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Kroimy w plastry. Marchewkę również kroimy w plastry a seler w kostkę. Natkę pietruszki myjemy. Do miseczek rozkładamy po parę kawałków jajka, marchewki, selera, mięsa i oderwanych listków pietruszki. Zalewamy to przygotowanym i wystudzonym rosołem z żelatyną. Odstawiamy do lodówki do stężenia.