anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Galaretka na golonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna galaretka przygotowana na golonce nie wymaga dodatku żelatyny chyba że ktoś lubi bardzo twardą .

Galaretka na golonce

Składniki:

Galaretka na golonce

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretka na golonce
Golonka bardzo dokładnie oczyścić, wstawić do garnka zalać wodą dodać obrane nie pokrojone warzywa oraz ziele angielskie i listki laurowe, doprawić do smaku i gotować na małym ogniu około 1.5 godziny tak aby mięso było miękki i odchodzilo od kości. Golonka wyjąć ostudzić i obrać następnie pokroić. Marchew pokroić w plastry dodać do mięsa włożyć do misek i zalać przecedzoną zupa. Odstawić do stwardniecia.