Sposób przygotowania:
Galaretka drobiowa z musem pomidorowym
Pierś umyłam, warzywa obrałam i umyłam. Włożyłam do garnka, dodałam przyprawy, zalałam 1 litrem wrzątku i gotowałam na wolnym ogniu ok 30 min. Pierś wyjęłam, zostawiłam do ostudzenia. Pokroiłam w kostkę. Wywar przecedziłam. Jajka ugotowałam na twardo. Wystudziłam i obrałam.Pokroiłam na ćwiartki. Z pomidorów w puszce odłożyłam 2 łyżki, a resztę zmiksowałam z majonezem i chrzanem, solą, pieprzem i cukrem. Włożyłam odłożone pomidory. Połowę żelatyny rozpuściłam w wywarze z gotowania piersi. W salaterkach ułożyłam po 2 ćwiartki jajka, gałązkę koperku i warstwę piersi.Zalałam galaretką. Odstawiłam do stężenia. Do zmiksowanych pomidorów dodałam drugą połowę żelatyny, rozpuszczonej w małej ilości wrzątku. Wymieszałam i lekkim stężeniu wyłożyłam mus na galaretę.Odstawiłam do stężenia.
Gosia85
kołczu
Netka
gosia56
Henia