Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Galaretka z grzybkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przekąska z galaretki z drobiowym mięskiem ,warzywami i grzybkami

Galaretka z grzybkiem

Składniki:

Galaretka z grzybkiem

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z grzybkiem
Pałki umyć włożyć do garnka i zalać ok. 1 i 1/2 litra wody. Dodać warzywa: obraną marchew, 2-3 kulki ziela angielskiego ,ok. 1 łyżeczkę pieprzu ziarnistego ,1 liść laurowy i kucharka. Gotować bulion do miękkości mięsa.Mięso i marchew wyjąć na półmisek, wywar przelać przez sito, odmierzyć 3/4 litra dodać żelatynę i mieszać tak długo aż się rozpuści. Odstawić w chłodne miejsce ,aby wywar ostygł.Kukurydzę odcedzić, pieczarki wyjąć z zalewy i przekroić na połówki.Mięso oddzielić od skóry i kości potem rozdrobnić na mniejsze kawałki.Na dno pojemnika ułożyć pieczarki ,pokrojoną marchewkę,kukurydzę i kawałki mięsa.Całość zalać przestudzonym wywarem i wstawić do lodówki na kilka godzin , a najlepiej na całą noc aby galaretka stężała.