Sposób przygotowania:
Galaretka z liczi pod gwiazdami
Jaka wbijam do miski , dodaję cukier i ubijam mikserem na najwyższych obrotach na puch. Mąkę tortową i ziemniaczaną przesiewam i dodaję pomału do jaj, mieszam łyżką. Nie dodaję proszku do pieczenia. Ciasto wylewam na wysmarowaną formę okrągło średnica 24 cm i piekę `15 minut temp 180 stopni. Śmietanę kremówkę schłodzoną wlewam do miski dodaję cukier waniliowy i ubijam mikserem na puszystą masę. Galaretkę agrestową rozpuszczam w 1/2 szklance gorącej wody, schładzam ją i wlewam do ubitej śmietany cały czas miksując. Owoc liczi odsączam z syropu i układam na upieczonym biszkopcie. Zalewam je śmietaną. Galaretkę malinową rozpuszczam w 3 szklankach gorącej wody. Schładzam ją, i jak zacznie tężeć zalewam śmietanę. Wstawiam do lodówki na noc. Przed podaniem posypuję wiórkami kokosowymi.
Cukiereczek13
mysza75
Kasiu bierz ja nie spróbowałam ha ha nawet :-)
2milutka