mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Galaretka z liczi pod gwiazdami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Lekkie ciasto z liczi pod gwiazdami :-)

Galaretka z liczi pod gwiazdami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galaretka z liczi pod gwiazdami

 

  • biszkopt:

 

  • 3 jaja

 

  • 3 łyżki mąki tortowej

 

 

  • 1/2 szklanki cukru

 

  • masa śmietanowa:

 

 

  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

 

  • 1 galaretka agrestowa

 

  • 1 puszka liczi w syropie

 

  • wierzch:

 

  • 2 galaretki malinowe

 

  • 3 szklanki wody

 

  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Galaretka z liczi pod gwiazdami
Jaka wbijam do miski , dodaję cukier i ubijam mikserem na najwyższych obrotach na puch. Mąkę tortową i ziemniaczaną przesiewam i dodaję pomału do jaj, mieszam łyżką. Nie dodaję proszku do pieczenia. Ciasto wylewam na wysmarowaną formę okrągło średnica 24 cm i piekę `15 minut temp 180 stopni. Śmietanę kremówkę schłodzoną wlewam do miski dodaję cukier waniliowy i ubijam mikserem na puszystą masę. Galaretkę agrestową rozpuszczam w 1/2 szklance gorącej wody, schładzam ją i wlewam do ubitej śmietany cały czas miksując. Owoc liczi odsączam z syropu i układam na upieczonym biszkopcie. Zalewam je śmietaną. Galaretkę malinową rozpuszczam w 3 szklankach gorącej wody. Schładzam ją, i jak zacznie tężeć zalewam śmietanę. Wstawiam do lodówki na noc. Przed podaniem posypuję wiórkami kokosowymi.
Galaretka z liczi pod gwiazdami
Jaja ubite z cukrem na masę puszystą z mąką
Galaretka z liczi pod gwiazdami
Biskzopt upieczony w formie okrągłej średnica 24 cm
Galaretka z liczi pod gwiazdami
Liczi odsącozne z syropu ułozone na biszkopcie
Galaretka z liczi pod gwiazdami
Biszkopy z licz zalany masą ze śmietany ubitej

Tagi:

biszkopt