Sposób przygotowania:
Galaretka z nóżek cielęcych
Nóżki oczyścić, umyć i porąbać, następnie zalać zimną wodą i osolić. Gotować pod przykryciem. W międzyczasie
umyć i oczyścić warzywa, które dodajemy pod koniec gotowania. Do smaku dodać sól, pieprz i ziele angielskie. Gotować przez ok. 40 minut w szybkowarze aż do uzyskania miękkich nóżek, które po ugotowaniu wyjąć, oczyścić z kości i pokrajać w kostkę. Następnie włożyć je do odcedzonego wywaru, zagotować i przyprawić do smaku. Mięso odcedzić, ułożyć na salaterce. Dla ozdoby można mięso obłożyć warzywami z wywaru i jajkiem na twardo, pokrojonym w krążki. Całość zalać wywarem, ostudzić i wstawić do lodówki. Salaterkę natrzeć czosnkiem przed włożeniem do niej galarety. Podawać z sosem chrzanowym lub octem i pieczywem.
umyć i oczyścić warzywa, które dodajemy pod koniec gotowania. Do smaku dodać sól, pieprz i ziele angielskie. Gotować przez ok. 40 minut w szybkowarze aż do uzyskania miękkich nóżek, które po ugotowaniu wyjąć, oczyścić z kości i pokrajać w kostkę. Następnie włożyć je do odcedzonego wywaru, zagotować i przyprawić do smaku. Mięso odcedzić, ułożyć na salaterce. Dla ozdoby można mięso obłożyć warzywami z wywaru i jajkiem na twardo, pokrojonym w krążki. Całość zalać wywarem, ostudzić i wstawić do lodówki. Salaterkę natrzeć czosnkiem przed włożeniem do niej galarety. Podawać z sosem chrzanowym lub octem i pieczywem.