csigreg

csigreg

Kucharz
[Przepisów: 19]

Galaretka z pigwy i aronii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszna galaretka z jesiennych owoców o goździkowym aromacie

Galaretka z pigwy i aronii

Składniki:

Galaretka z pigwy i aronii

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z pigwy i aronii
Pigwy przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plasterki, po czym razem z cukrem i aronią wkładamy do garnka i zalewamy wodą. dodajemy goździki. Gotujemy dopóki wywar nie przybierze czerwonego koloru a pigwy nie zmiękną. Odcedzamy, dodajemy do soku żelatynę, dokładnie mieszamy i rozlewamy do salaterek lub pucharów. Odstawiamy do ostygnięcia, a gdy galaretka zacznie tężeć, wstawiamy do lodówki. Po zastygnięciu dekorujemy bitą śmietaną. Pychotka!