kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Galaretki brokułowo-kurczakowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zdrowe i smaczne galaretki drobiowe.

Galaretki brokułowo-kurczakowe. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Galaretki brokułowo-kurczakowe.

 

  • 1 filet z kurczaka
  • 4 różyczki brokuła
  • garść ryżu
  • 3 łyżki żelatyny
  • sól, pieprz,

Sposób przygotowania:

Galaretki brokułowo-kurczakowe.
Filet kroimy w kostkę i gotujemy. Doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy brokuł. Wyjmujemy brokuł i mięso. Wywar przecedzamy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Ryż gotujemy do miękkości i studzimy. Do kubeczków lub innych kokilek wkładamy kolejno: ryż, kurczaka i różyczki brokuła. Zalewamy przestudzonym wywarem i wstawiamy do lodówki by stężały. Wyjmujemy z kubeczków, dekorujemy cytryną. Przed podaniem warto je skropić sokiem z cytryny będą smaczniejsze.
Galaretki brokułowo-kurczakowe.
Filet kroimy w kostkę i odgotowujemy do miękkości.
Galaretki brokułowo-kurczakowe.
Odparzony brokuł przelewmy zimną wodą by nie stracił koloru.
Galaretki brokułowo-kurczakowe.
Przygotowane mięso układamy w kubeczki wraz z brokułem i ryżem.