Sposób przygotowania:
Galaretki drobiowe mojej mamy
Do garnka wypełnionego do połowy wodą wkładamy wszystkie składniki i gotujemy na małym ogniu aż kurczak będzie miękki.
Kurczaka obieramy z mięsa i skóry i kroimy w kostkę. Warzywa w plasterki. Wywar przecedzamy, dodajemy żelatynę, mieszamy i studzimy. Do miseczek wkładamy po plasterku warzyw i mięso. Wlewamy zimny wywar i wstawiamy do lodówki by zastygł. Jeśli chcecie możecie dodać po plasterku ugotowanego na twardo jaja.
Kurczaka obieramy z mięsa i skóry i kroimy w kostkę. Warzywa w plasterki. Wywar przecedzamy, dodajemy żelatynę, mieszamy i studzimy. Do miseczek wkładamy po plasterku warzyw i mięso. Wlewamy zimny wywar i wstawiamy do lodówki by zastygł. Jeśli chcecie możecie dodać po plasterku ugotowanego na twardo jaja.