ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Galaretkowe ciasto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybkie i proste ciasto z galaretkami

Galaretkowe ciasto Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Galaretkowe ciasto

 

  • 4 jajka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • krem karpatka
  • 400 ml mleka
  • galaretka rubinowa
  • galaretka ametystowa
  • galaretka bursztynowa
  • galaretka turkusowa
  • galaretka pomarańczowa
  • galaretka szafirowa

 

Sposób przygotowania:

Galaretkowe ciasto
Przygotować biszkopt: Ubić białka, dodać cukier, żółtka, następnie wymieszać z mąka zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na posmarowana tłuszczem i posypaną mąką blaszkę, piec w temp. 160 C około 15 minut. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia.Galaretki zalać wrzątkiem. Gdy całkowicie stężeją pokroić w kosteczki. Krem karpatka utrzec z mlekiem.Biszkopt posmarować kremem i posypać galaretkami, wstawić ciasto do lodówki.
Galaretkowe ciasto
Na biszkopt wyłożyc krem, po czym posypać kostkami galaretek

Tagi:

jajko jajka