mala561

mala561

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Galart wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Galart to ulubione danie mojego taty dlatego często staram się je mieć gotowe:)

Galart wieprzowy

Składniki:

Galart wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Galart wieprzowy
Włoszczyznę, cebulę i czosnek włożyć do garnka z nóżkami i karkówką, przyprawami i zalać wodą. Gotować do miękkości mięsa. Włoszczyznę wyjąć i pokroić w kostkę. Wyłoży nią przygotowane naczynia. Nóżki obrać i razem z karkówką pokroić na niezbyt małe kawałki. Wywar przecedzić, dodać żelatynę i doprowadzić do jej rozpuszczenia. Gotową zalać składniki i wystudzić. Wstawić do lodówki do stężenia.