agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Garnek grzybowy z fasolą agusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie, to może być twój pomysł na obiad.

Garnek grzybowy z fasolą agusi

Składniki:

Garnek grzybowy z fasolą agusi

 

  • 40 dag grzybów
  • 1 cebula
  • 10 dag słoniny
  • 20 dag ugotowanej fasoli
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz, papryka mielona, kwasek cystynowy, cukier
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka margaryny
  • posiekana natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Garnek grzybowy z fasolą agusi
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać, podsmażyć razem z pieczarkami na wytopionej słoninie. Kolejno podlać rosłem, dodać przyprawy i dusić około 10 minut. Z mąki i margaryny sporządzić zasmażkę, zagęścić nią zupę i zagotować. Podawać na gorąco.

Tagi:

grzyby fasola