p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Gąski w panierce z dodatkiem sezamu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gąski w panierce to smaczny dodatek do wielu dań.

Gąski w panierce z dodatkiem sezamu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gąski w panierce z dodatkiem sezamu

 

Sposób przygotowania:

Gąski w panierce z dodatkiem sezamu
Gąski oczyszczamy z piasku, ściągamy skórkę z kapelusza, odcinamy korzonku i dokładnie płuczemy na sicie pod bieżącą wodą, aby wypłukać resztki piasku. W miseczce rozbijamy dokładnie 2 jajka w których maczamy z obu stron kapelusze gąsek. W drugiej miseczce mieszamy bułkę tartą wraz z sezamem i panierujemy w tej mieszance grzyby. Na patelni rozgrzewamy olej w takiej ilości by grzyby były w nim zanurzone podczas smażenia. Smażymy grzyby z obu stron na złoto, po usmażeniu solimy na patelni. Grzyby wykładamy na talerz i doprawiamy je pieprzem. Dekorujemy też natką pietruszki.
Gąski w panierce z dodatkiem sezamu
Gąski oczyszczamy z piasku
Gąski w panierce z dodatkiem sezamu
ściągamy skórkę z kapelusza
Gąski w panierce z dodatkiem sezamu
odcinamy korzonku i dokładnie płuczemy
Gąski w panierce z dodatkiem sezamu
W miseczce rozbijamy dokładnie 2 jajka w których maczamy z obu stron kapelusze gąsek

Tagi:

jajka tarta jajko