misiuka

misiuka

Kucharz
[Przepisów: 18]

Gaspacho

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gaspacho,hiszpanski chlodnik na bazie pomidorow, papryki i ogorka. Znakomity na gorace dni.

Gaspacho

Składniki:

Gaspacho

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gaspacho
• pomidory sparzyć: i obrac ze skóry• pokroic pomidory w ćwiartki i usunąć nasiona.• oczyscic papryki z nasion i włókien wewnątrz i obrac ze skory • papryki pokroic z grubsza.• Ogórek obrać i pokroić w kostkę• liście bazylii grubo posiekać• obrać czosnek i cebule• Wymieszać wszystkie warzywa w misce i dodać 10 cl oliwy z oliwekSól i pieprz• Dobrze wymieszać i zmiksowac w blenderze, mikserze, co macie, aby wszystko zostalo zmiksowane Pozostawić na 24 godziny w lodówceDo schlodzonego gazpacho dodac ocet winny.Sprobowac i doprawic do smaku. Podawac gazpacho z grilowanym chlebem. Przygotowac zabki czosnku i potrzec nim kromke chleba, Pokroic lub porwac chlebek na kawalki i wrzucic do chlodnika.

Tagi:

chleb