Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Gęś z kwaśną kapustą

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Udusić kwaśną kapustę ze słoniną i upieczoną cebulą. Wyjąć z gęsi kości

Gęś z kwaśną kapustą

Składniki:

Gęś z kwaśną kapustą

 

  • 1 gęś
  • sól
  • 1 l kapusty
  • 25 dag słoniny
  • 2-3 cebule
  • pieprz
  • 1 szkl bulionu

Sposób przygotowania:

Gęś z kwaśną kapustą
Udusić kwaśną kapustę ze słoniną i upieczoną cebulą. Wyjąć z gęsi kości rozcinając ją przez grzbiet, posolić, posypać pieprzem, nadziać kapustą, zaszyć, obłożyć słoniną i upiec w piekarniku. Przed podaniem zalać sosem klarowanym z bulionu i sosu powstałego podczas pieczenia gęsi.