Sposób przygotowania:
Gęsta węgierska gulaszowa.
Mięso dokładnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić w mniejszą kostkę. Kiełbasę chorizo obrać z powłoczki, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić - ja pokroiłam w większą kostkę. W garnku rozgrzać olej ( ale niezbyt dużo) przełożyć mięso i podsmażyć. Dodać chorizo oraz cebulę, podsmażać jeszcze ok 2 minut. Całość zalać gorącą wodą( tak aby przykryło mięso plus jeszcze raz tyle). Do garnka dodać pomidory z puszki. Gotować na małym ogniu ok 1 godziny. Pozostałe warzywa umyć. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w plastry a następnie każdy plaster na 4 części. Papryki oczyścić , pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić. Po godzinie gotowania zupy, dodać pokrojone warzywa oraz przyprawy, zmniejszyć gaz do minimum i dusić kolejną godzinę - do miękkości warzyw. *Grzyby- ja użyłam mix grzybów, były tam pieczarki, podgrzybki, borowiki , grzyby chińskie- kupuję taką gotową mieszankę, pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na łyżce masła. Dodać je do zupy pod koniec gotowania. Całość ponownie doprawić do smaku wg upodobań. Smacznego:)