Sposób przygotowania:
Giganty pierogowe z mięsem
Cebulę obieramy i kroimy w dosyć drobną kostkę. Smażymy na patelni doprawiając ją solą, pieprzem i curry. Do usmażonej cebuli dodajemy startą na tarce marchewkę i posiekaną pietruszkę i dusimy jeszcze 5 minut. Mięso mielone smażymy z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu, pietruszki i przyprawy do mięsa mielonego.Farsz warzywny i mięso dokładnie ze sobą mieszamy po czym odstawiamy do ostygnięcia.
Ciasto: Mąkę zalewamy ciepłą wodą i dodajemy masło. Odstawiamy na chwilę, aby ciasto wystygło. Wyrabiamy ciasto dosypując ewentualnie mąki lub dolewając wody.Ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy z niego kółka. Każdy krązek napełniamy farszem i zlepiamy. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Od wypłynięcia jeszcze 3-4 monuty.
i
Ciasto: Mąkę zalewamy ciepłą wodą i dodajemy masło. Odstawiamy na chwilę, aby ciasto wystygło. Wyrabiamy ciasto dosypując ewentualnie mąki lub dolewając wody.Ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy z niego kółka. Każdy krązek napełniamy farszem i zlepiamy. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Od wypłynięcia jeszcze 3-4 monuty.
i