justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Giganty pierogowe z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

w końcu wykorzystałam mój pierożek:)

Giganty pierogowe z mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Giganty pierogowe z mięsem

 

 

 

  • farsz:
  • cebula 1 sztuka
  • marchewka 1 sztuka
  • curry 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • pietruszka 1/3 garstki
  • mięso mielone 1/2kg
  • przyprawa do mielonego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Giganty pierogowe z mięsem
Cebulę obieramy i kroimy w dosyć drobną kostkę. Smażymy na patelni doprawiając ją solą, pieprzem i curry. Do usmażonej cebuli dodajemy startą na tarce marchewkę i posiekaną pietruszkę i dusimy jeszcze 5 minut. Mięso mielone smażymy z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu, pietruszki i przyprawy do mięsa mielonego.Farsz warzywny i mięso dokładnie ze sobą mieszamy po czym odstawiamy do ostygnięcia.
Ciasto: Mąkę zalewamy ciepłą wodą i dodajemy masło. Odstawiamy na chwilę, aby ciasto wystygło. Wyrabiamy ciasto dosypując ewentualnie mąki lub dolewając wody.Ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy z niego kółka. Każdy krązek napełniamy farszem i zlepiamy. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Od wypłynięcia jeszcze 3-4 monuty.
i
Giganty pierogowe z mięsem
każdy krążek napełniamy farszem i bardzo dokładnie zlepiamy
Giganty pierogowe z mięsem
tutaj zlepione pierogi są bardzo duże, ale można zrobić również maleńkie
Giganty pierogowe z mięsem
a tak wygląda zmieszany farsz mięsno- warzywny.....